AKRYLNAGLAR

Direktlänk till inlägg 7 juli 2012

HUD!!!

Av Jula - 7 juli 2012 23:46

GOD MORGON !!!!

Idag jag vill skriva lite om HUDEN !Kanse det låter lite konstigt för ER på den tråkigt söndags morgon.(regnar...)


Vad är HUD ???

Huden är ett  av kroppens största organ,hos en vuxen person är huden ca 2 kvadratmeter stor och väger ca 4 kg.

Huden har många funktioner : den reglerar kroppstemperaturen,skyddar kroppen mot yttre angrepp så som mikroorganismer ,UV strålning,uttorkning,kemikalier och andra skadliga ämne.Dessutom är huden  ett känselorgan som känner av beröring,tryck och smärta.



 


Överhuden

Överhuden (epidermis) är det översta hudlagret och är alltså det hudlager när vi tar på huden. Överhuden skyddar kroppen mot slag och tryck,kemiska ämnen och mikroorganismen.Dessutom ger den ett visst ljusskydd.

Läderhuden

Läderhuden (dermis) är det stödjande hudlagret under epidermis. Lagret är 0,5-3 mm tjockt. Läderhuden består av bindväv som är uppbyggd av dels kollagen, som ger huden stadga, och dels elastin vilket ger huden elasticitet och flexibilitet. Här finns blodkärl och lymfkärl, nerver, bindväv, glatt muskulatur, hårsäckar, talg- och svettkörtlar. Läderhuden innehåller också celler som registrerar tryck, värme, köld och smärta.

Underhuden

Underhuden (subcutis) är det understa hudlagret vars främsta uppgifter är att skydda kroppen mot kyla och slag och bistå kroppen med fett- och vattenreserver. Underhuden består av bindväv som innehåller lipocyter, dessa celler har en funktion att lagra fett och bidrar därmed till kroppens viktiga fettreserv. Underhuden innehåller även mycket vävnadsvätska och fungerar därmed även som vattenförråd. Matvanor, ärftlighet och hormoner bestämmer i första hand underhudens tjocklek.

Hoppas att det var lite spännande att läsa om huden och Ni vet mer om den viktigt organen Era kroppen.

Trevligt Söndag!!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jula - 8 januari 2014 16:44

    SÅ DÄR GJORDE JAG LIZABETHS NAGLAR. HON VALDE LILA OCH ROSA. ...

Av Jula - 3 januari 2014 23:30

               

Av Jula - 2 januari 2014 16:57

    EN LITEN UPDATE FRÅN FÖRRA VECKAN !         ...

Av Jula - 29 december 2013 07:52

HEJ MINA GOA VÄNNER HEJ MINA GOA VÄNNER JULEN ÄR ÄNTLIGEN ÖVER ! DECEMBER ÄR EN RIKTIGT BRA MÅNAD ,DET HÄNDER EN MASSA ROLIGA SAKER HELA TIDEN !  JAG VILL ATT NI TITTA PÅ BILDER SOM JAG HAR GJORT PÅ EN UNDERBART TJEJ INNAN JUL. HON ÖNSKADE SI...

Av Jula - 16 december 2013 13:21

  HEJ JAG SKULLE VILJA VISA ER BILDER  PÅ NAGLAR SOM MAN KAN FIXA SJÄLV INNAN KOMMER NYÅR. NI SKA MÅLA NAGLAR DEN FÄRG SOM NI GILLAR MEST  OCH SENARE ( INNAN NAGELLACK TORKAR ) NI SKA KLISTRA VAD NI VILL TEX.STENAR, PALJETTER ELLER  GLITTER PÅ...

Presentation

Fråga mig

28 besvarade frågor

nailsjula74

följ:

nailsjula74

nailsjula74

Instagram

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Bloggerfy.se

Kategorier

Arkiv

HITTABLOGGEN.SE

BLOGGPORTALEN.SE

Länkar

RSS

Översätt


Ovido - Quiz & Flashcards